وي درباره شناسايي عوامل تخريب اين مسجد مدرسه افزود: احتمالا اين مسجد_مدرسه به صورت هيأت امنايي اداره ميشده و گويا آنها دستور تخريب دادهاند. البته هنوز مدارکي دال بر صحت اين موضوع بدست نيامده و اطلاعات ما براساس گفتههاي شفاهي برخي از مسوولان استاني است.
صابري با بيان اينکه در صورت شناسايي مقصران اين تخريب، جبران خسارات وارده به اين بناي تاريخي با عوامل تخريبکننده است، خاطرنشان کرد: قرار است در اين هفته گروهي از کارشناسان معاونت ميراثفرهنگي از اين مدرسه بازديد کنند و نظرشان را درباره ميزان تخريب و خسارات وارده به ما اعلام کنند. نظر اين گروه، نظر نهايي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خواهد بود.
مدير کل دفتر حفظ و احياي محوطهها و بناهاي تاريخي با ابراز تأسف از تخريب اين مسجد_ مدرسه تصريح کرد: تخريب يک بناي تاريخي با لودر بسيار عجيب به نظر ميرسد. ضمن آنکه فرد تخريبکننده که در ايام نوروز اقدام به اين کار کرده است، حتي با مسوولان محلي نيز برخورد ناشايستي داشته است.
به گفته اين کارشناس ميراثفرهنگي، رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان خراسان رضوي اقدامات لازم براي شکايت از عوامل تخريبکننده را انجام داده است و هماکنون عمليات تخريب از سوي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان خراسان رضوي متوقف شده است.
درصد تخريب مسجد مدرسه گلشن نيشابور بنا به گفته دولتآبادي معاون ميراثفرهنگي بسيار زياد است و به جز ايوانهاي بنا چيزي از اين بناي تيموري باقي نمانده است.
به گزارش ميراث آريا(CHTN)، تخريب مسجد مدرسه گلشن نيشابور در شرايطي انجام گرفته است که سال 2008 از سوي ايکوموس سال ميراث ديني و اماکن مقدس معرفي شده است و ايران نيز سال 1387 را سال \"ايران سرزمين مقدس\" نامگذاري کرده است.
همچنين معاونت ميراثفرهنگي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري برنامههاي مختلفي را براي حفاظت از بناها و محوطههاي تاريخي- مذهبي در اين سال پيشرو دارد.
مدرسه گلشن، تنها مدرسه تاريخي باقيمانده نيشابور بود که در ايام تعطيلات نوروز به وسيله لودر تخريب شد.اين مدرسه که متعلق به دوران تيموري است، سال 81 در فهرست ميراث ملي ايران به ثبت رسيده است.
مدرسه تاريخي گلشن در خيابان امام خميني نيشابور واقع شده و سالها حوزه علميه نيشابور بوده است.
اين مدرسه حدود 1300 سال قدمت دارد و بناي اصلي آن در دوره تيموري بنا شده اما تزيينات بنا متعلق به دوره صفوي است و الحاقاتي نيز در دوره قاجار و پهلوي به آن اضافه شده است.
نيشابور در تاريخ ايران محد علم آموزي و فقه بود و مدرسه گلشن به عنوان تنها مدرسه باقي مانده از آن دوران، بسيار ارزشمند بوده است./115
انتهای پیام/